7o Εργαστήριο Πολιτιστικής Βιομηχανίας (Creative@Hubs)

7ο Εργαστήριο Πολιτιστικής Βιομηχανίας (Creative@Hubs)

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs) Holistic networking of creative industries via hubs - Creative@Hubs», συνδιοργάνωσε το 7ο εργαστήρι διεύρυνσης γνώσεων με θέμα :

« Λόγος – Ρυθμός – Μελωδία. Η σύνθεση της μουσικής και τα βασικά συστατικά της » σε συνεργασία με τη « διεθνή ομάδα καλλιτεχνών (Waav Kollektiv) »

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 7ο εργαστήρι πολιτιστικής βιομηχανίας που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Creative@Hubs”, την Πέμπτη 14  Οκτωβρίου και ώρα 18:00 μ.μ. με κεντρικό  θεματικό άξονα την δημιουργία και  παραγωγή ήχων μέσα από αυτοσχεδιασμούς, χρησιμοποιώντας ως βασικό όργανο το ίδιο μας το σώμα. Το 7ο εργαστήρι λοιπόν, με τίτλο: « Λόγος – Ρυθμός – Μελωδία. Η σύνθεση της μουσικής και τα βασικά συστατικά της » σε συνεργασία με τη διεθνή ομάδα καλλιτεχνών από το Αμβούργο  «Waav Kollektiv» έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Χρυσόγελου  στο ισόγειο, συνοδευόμενο από τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τον οποίο έφεραν μαζί τους οι καλλιτέχνες-μουσικοί και οι διοργανωτές  . Το εργαστήριο άνοιξε ο Hub Manager του προγράμματος κ. Βασίλειος Αρτίκος ο οποίος αρχικά καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια προλόγισε  και παρουσίασε στο κοινό τους ομιλητές τον κ. Χρήστο  Φαρμάκη (μουσικός) και τον Mounir Brinsi (μουσικός) και αναφέρθηκε  στο θέμα που  οι ανωτέρω ομιλητές θα αναλύσουν διαδραστικά, κάνοντας ταυτόχρονα και πρακτική εφαρμογή των τεχνικών που χρησιμοποιούν, μεταδίδοντας με αυτό το τρόπο αυτές στο κοινό. Οι δυο ομιλητές έδειξαν στους συμμετέχοντες τρόπους  με τους οποίους χρησιμοποιούμε το σώμα μας για να παράγουμε ήχους, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τη φαντασία μας. Εστίασαν στο γεγονός ότι η μουσική ενώνει ανθρώπους διαφορετικών μουσικών πολιτισμικών ρευμάτων  καθώς αποτελεί βασικό κώδικα επικοινωνίας και συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση. Στη συνέχεια ο Mounir Brinsi επέδειξε στο κοινό το επιτραπέζιο μηχάνημα που χρησιμοποιεί στην δουλειά του για την παραγωγή ήχου και κάλεσε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια ομάδα η οποία αυτοσχεδιάζοντας υπό την καθοδήγησή του, χρησιμοποίησε ο καθένας το σώμα του μέσα από διάφορες κινήσεις  για να παράγει  ήχους σαν ένα μάθημα μουσικής κινησιολογίας. Σκοπός ήταν να συγχρονιστούμε με το σώμα μας και να αφεθούμε ελεύθεροι στο ρυθμό του ήχου που αυτό παράγει. Με την λήξη του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν  ακούσματα υπό τον συγκερασμό διαφορετικών μουσικών ρευμάτων από τους μουσικούς Κώστα Βρεττό (Decipher),Στέφανο-Φίλιππο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Φαρμάκη. Επιπλέον προσφέρθηκε μπουφές με δροσερά αναψυκτικά και εδέσματα.

Το εργαστήρι μεταδόθηκε και με LIVE STRΕAMING μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Facebook.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αιτωλική Φιλοξενία
Το Σπίτι Του Τουρίστα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - ΟΠΣ5041944
www.etakcci.gr

©2024 ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. All Rights Reserved

Search