ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση «Κυριακή των Χριστουγέννων. Πάρε τη λέξη μου…Δώσε μου το χέρι σου»

Ο Τομέας Πολιτισμού ΠΔΕ, η ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Ι. Π. Μεσολογγίου , ο ΜΟΜ Ιωσήφ Ρωγών και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος,  σας προσκαλούν στην εκδήλωση  με τίτλο: "Κυριακή των Χριστουγέννων. Πάρε τη λέξη μου …Δώσε μου το χέρι σου»  στο Κτίριο Χρυσόγελου" την Κυριακή  στις  17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:30. 

Η  Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Ι. Π. Μεσολογγίου και  ο ΜΟΜ Ιωσήφ Ρωγών υποστηρίζουν   ότι οι λέξεις καταγράφουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις μνήμες μας. Γίνονται μεταλαβιά πνεύματος και ψυχής. Με λέξεις ονειρευόμαστε, σκαρώνουμε ταξίδια, αρμενίζουμε στα πέλαγα του νου και της μνήμης. Οι λέξεις σμίγουν χαμόγελα και ψυχές. Χρειάζονται όμως τις νότες, τις μουσικές, για να τις σφιχταγκαλιάσουν ...   να τις κάνουν λέξεις - δώρα και χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις.    Από αυτές τις σκέψεις γεννήθηκε μία ακόμη όμορφη συνεργασία της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου με τον Μουσικό Όμιλο "Ιωσήφ Ρωγών".         

Χαρακτηριστικά τα παιδιά στέλνουν  τις σκέψεις τους  όπως :  «  …η κατοικία μου ήταν πάντα εκεί που με σταμάτησε μια λέξη, λέει ο ποιητής...κι εγώ - μέρες που είναι - σκέφτομαι τι να ευχηθώ και τι να δωρίσω στους μαθητές μου;  Μα, δύο λέξεις...τι άλλο; Τρυφερότητα και Αγάπη. Και μη βιαστείτε να μού πείτε ότι είναι το ίδιο. Ίσως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως συνώνυμα - ταυτόσημα όμως δεν είναι. Η Τρυφερότητα είναι σαν το άγγιγμα στο μάγουλο ενός βρέφους - έτσι, με τις άκρες των δαχτύλων, όπως αγγίζεις κάτι πολύτιμο και εύθραυστο , μετά φόβου Ψυχής.Τρυφερότητα είναι να είσαι πάντα παρών: με το νου, την καρδιά, την ψυχή, μ' όλη την ουσία της ύπαρξής σου.  Κι έρχεται η Αγάπη ' δυναμική και φουριόζα, ακράτητη και άκρατη ( α στερητικό+ κεράννυμι), αμιγής και ανόθευτη... γιατί                   η Αγάπη σου δεν μπορεί να μολύνεται από πρέπει και δεν πρέπει - από ιδιοτελείς σκοπούς, από ανταλλάγματα και δώρα (έστω και άυλα)η Αγάπη σου είναι επώνυμη και ανώνυμη συνάμα - αγαπάς επώνυμα και ανώνυμα. η Αγάπη σου γίνεται ασπίδα προστασίας για κείνον που αγαπάς και δόρυ επίθεσης, όταν νιώθεις ότι αυτός απειλείται από κάτι. Αγαπώ σημαίνει δίνω και δίνομαι - γίνομαι χαλί να με πατήσεις και θηρίο, για να σε υπερασπιστώ - υποχωρώ και μπαίνω σε δεύτερο πλάνο - γνωρίζω εκείνον που αγαπώ και τον αγαπώ έτσι όπως είναι... Κι αν η Αγάπη κατοικεί σ' ένα αστέρι  να ' σαι έτοιμος να πας εκεί, περνώντας τα βουνά και τις θάλασσες, που λέει κι ο ποιητής.    Η Τρυφερότητα είναι "τρυφερή" σαν το Φ και το Ρ της./ Η Αγάπη έχει την δυναμική του Γ και του Π της και την ανοιχτωσιά του Α της.    Κι αν με ρωτήσεις αν αξίζουν όλοι την Τρυφερότητα και την Αγάπη σου... θα σου πω ΟΧΙ                                         Κι αν με ρωτήσεις τι θέλω να έχεις -Τρυφερότητα ή Αγάπη - θα σού πω και τα δύο!!       Εγώ δεν ξέρω αν τα έχω ή αν τα έχω πάντα. Ξέρω ότι θέλω ΕΣΥ να τα έχεις... κι εγώ θα είμαι Υπερήφανη για ΣΕΝΑ»

 

Ο Τομέας πολιτισμού ΠΔΕ δίνει χώρο στο παιδί  και στον  άνθρωπο κάθε ηλικίας και υποστηρίζει τη δύναμη των λέξεων μέσα από την έκφραση  του ποιητή « … και δε θα φύγουμε απ' τον κόσμο να το ξέρεις, πριν αγαπήσουμε όσο ζητά η καρδιά μας, πριν τραγουδήσουμε όσο ζητά η αγάπη».

Η παρουσία σας στην εκδήλωση  με τίτλο: "Κυριακή των Χριστουγέννων. Πάρε τη λέξη μου …Δώσε μου το χέρι σου»  στο Κτίριο Χρυσόγελου" την Κυριακή  στις  17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα ενισχύσει  τη δύναμη των λέξεων που έρχονται ως αντίδωρα στις ημέρες των Χριστουγέννων.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αιτωλική Φιλοξενία
Το Σπίτι Του Τουρίστα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - ΟΠΣ5041944
www.etakcci.gr

©2024 ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. All Rights Reserved

Search