13ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

13ο Εργαστήρι Πολιτιστικής Βιομηχανίας που υλοποιεί το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Μουσικό Σύλλογο “Ιωσήφ Ρωγών” στο πλαίσιο του έργου Creative@Hubs

Ημερομηνία : Κυριακή 10 Απριλίου 2022,  Ώρα:11.00

 

Τίτλος: " Δημοτική μουσική. Παρουσίαση και επεξήγηση όρων: Το δημοτικό, το παραδοσιακό, η  έθνικ, το νεοδημοτικό. Τρόποι ακρόασης και λειτουργίες της δημοτικής μουσικής παλιότερα και τώρα."

 

Πρόγραμμα

 

  11:00    Καλωσόρισμα από τον υπεύθυνο του «Creative@hubs».

  11.15    Εισαγωγή στο σεμινάριο και παρουσίαση του εισηγητή Μάνου Αχαλινωτόπουλου από τον Μουσικό Δημήτρη  Μανωλάτο.

  11:30    «Συζήτηση για τη δημοτική μουσική. Παρουσίαση και επεξήγηση όρων: Το δημοτικό, το παραδοσιακό, η έθνικ, το νεοδημοτικό. Τρόποι ακρόασης και λειτουργίες της δημοτικής μουσικής παλιότερα και τώρα.»

 

  Εισηγητής:  Μάνος Αχαλινωτόπουλος

    Ο Γερμανός (Μάνος) Αχαλινωτόπουλος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Έχει πλούσιο δισκογραφικό υλικό με προσωπικούς δίσκους και συμμετοχές σε δίσκους κορυφαίων Ελλήνων και ξένων μουσικών δημιουργών.
    Έχει συνεργαστεί με τους Δ. Σαββόπουλο, Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου, Μ. Θεοδωράκη, Ελ. Αρβανιτάκη, Χρόνη  Αηδονίδη, Τασία Βέρρα, Α. Πρωτοψάλτη,  Αρ. Μόσχο κ.α. Ανάλογες δημιουργικές συνεργασίες κάνει και στο εξωτερικό με πρόσωπα όπως ο Goran Brecovic, ο Ara Dinkjian, ο Peter Kowalt, ο Ocay Temiz, η Susheela Raman, η Νανά Μούσχουρη.
    Συμμετείχε σε παραστάσεις σε όλο τον κόσμο σε πάνω από 35 χώρες με κορυφαίες τη συμμετοχή στο μεγάλο Jazz Festival του Montreux δύο φορές το 1999 και το 2001, το Φεστιβάλ Sphinx του Βελγίου, το Σαββόραμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τον Διονύση Σαββόπουλο, ενώ ερμήνευσε ως σολίστ με το κλαρίνο του, Μίκη Θεοδωράκη, συνεργαζόμενος με την συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
    Παράλληλα με την καλλιτεχνική δραστηριότητα, συνδυάζοντας την τέχνη με την επιστήμη, ασχολείται  από πολύ νεαρή ηλικία με τη διάσωση, καταγραφή, καταλογογράφηση της εθνικής μας μουσικής κληρονομιάς.
    Επίσης έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια πλούσια παιδαγωγική και διδακτική δραστηριότητα  σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε Ωδεία και μουσικούς οργανισμούς.
    Επιπροσθέτως έχει στενή συνεργασία τα τελευταία τρία χρόνια με τον Τομέα Τέχνης και Λόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον καθηγητή Αριστοτέλη Ράπτη διοργανώνοντας Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό, και όχι μόνο, χαρακτήρα.)

 

  13.30    Λήξη εργαστηρίου.

  Τοποθεσία:   Αίθουσα  Μουσικού Συλλόγου Ιωσήφ Ρωγών - Κέντρο Νεότητος

  Χαριλάου Τρικούπη 52, Ιερή Πόλη Μεσολογγίου

 

  Λόγω των περιορισμών που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο της πανδημίας, επιτρέπεται η φυσική παρουσία μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους και στους νοσήσαντες από Covid-19, με την επίδειξη σχετικών πιστοποιητικών και εγγράφων ταυτοποίησης.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί και με LIVE STRΕAMING μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Facebook.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αιτωλική Φιλοξενία
Το Σπίτι Του Τουρίστα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - ΟΠΣ5041944
www.etakcci.gr

©2024 ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. All Rights Reserved

Search