«Όλα Τα Κάστρα Πέσανε»: Ιστορικό Ποιητικό Δράμα

«Όλα Τα Κάστρα Πέσανε»: Ιστορικό Ποιητικό Δράμα από τον Κύκλο Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών – εμπνευσμένο από την ηρωική ‘’Έξοδο του Μεσολογγίου’’.

… Μπορεί όλα ''τα Κάστρα να πέσανε’’, όπως ‘’διατείνεται’’ ο τίτλος του ιστορικού ποιητικού δράματος, αλλά… το Κάστρο του Μεσολογγίου όχι μόνον δεν έπεσε, αλλά ο ‘’προβολέας της Ιστορίας’’ έχει εστιάσει και σταματήσει στην ελληνική γη, φωτίζοντας άπλετα και διαχρονικά το ηρωικό Μεσολόγγι.

Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε η Παράσταση του ‘’Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών’’, η οποία σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους δεκάδες θεατές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο σύντομος επίλογος του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου, κλείνοντας την ‘’αυλαία’’ της Εκδήλωσης, με τον κ. Αναστάσιο Λιάσκο να συγχαίρει τους διοργανωτές και συντελεστές της Παράστασης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως η πρωτοβουλία αυτή απέδειξε την περισσή ευαισθησία τους για την ιστορική αυτογνωσία και ενσυναίσθηση και μάλιστα – όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε – σε εποχές που είναι αναγκαίες τέτοιου είδους πνευματικές και καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Αναφερόμενος εξάλλου στην ‘’Έξοδο του Μεσολογγίου’’, ο κ. Λιάσκος επισήμανε μεταξύ άλλων πως η Ιστορία θα δυσκολεύεται πάντα να ‘’αγκαλιάσει’’ το γεγονός αυτό, γιατί απλώνεται μεταξύ του ιστορικού και του μυθικού.

Η Πρόεδρος του ''Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών'' Σοφία Λιγνού, εκφράζοντας τις θερμότερες ευχαριστίες της για τη συμβολή του Πολεμικού Μουσείου στην παρουσίαση του Ιστορικού Ποιητικού Δράματος, έδωσε στον κ. Αναστάσιο Λιάσκο τον Πίνακα του Σταύρου Τζώρτζου, στον οποίο απεικονίζεται ο ''ΙΕΡΑΞ: Το Αντιτορπιλικό που απελευθέρωσε τα Ψαρρά'', προκειμένου να εκτεθεί σε χώρο του Πολεμικού Μουσείου. Ταυτόχρονα, η κ. Λιγνού απένειμε - εκ μέρους του ''Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών"- Τιμητική Διάκριση στον κ. Βασίλειο Κοντογιώργο, στρατιωτικό στέλεχος του Πολεμικού Μουσείου, για την απεριόριστη συμβολή του στην άψογη διοργάνωση της Εκδήλωσης.

Στην Εκδήλωση τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Γραφείου του Ντίνος Κόκκινος.

Την Παράσταση παρακολούθησαν εκπρόσωποι του δικαστικού Κλάδου, νομικοί και πολλοί φιλίστορες και φιλότεχνοι, οι οποίοι παράλληλα εξέφρασαν και το θαυμασμό τους για το ‘’Διόραμα’’ του Πολεμικού Μουσείου με θέμα την ‘’Έξοδο του Μεσολογγίου’’ βασισμένο στον Πίνακα Ζωγραφικής του Θεόδωρου Βρυζάκη.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αιτωλική Φιλοξενία
Το Σπίτι Του Τουρίστα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - ΟΠΣ5041944
www.etakcci.gr

©2024 ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. All Rights Reserved

Search