"ΓΕΝΕΣΙΣ" ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΟΥΜΑ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΥ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Ντούμα με τίτλο «Γένεσις»  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου του 2023 και ώρα 19:00 στο Κτίριο Χρυσόγελου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

    Ο Νίκος Ντούμας με καταγωγή από τον Γαλατά που απέχει μόλις δεκαέξι χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι, είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Μετά την εξερεύνηση μιας σειράς μέσων, όπως η ελαιογραφία και η γλυπτική, ανέπτυξε το χαρακτηριστικό του στυλ κατά κύριο λόγο σε ελαιογραφίες, αλλά και σε πλήθος υλικών, το οποίο επικεντρώνεται στην αφηρημένη ανθρώπινη φύση-φιγούρα και τις αναπαραστάσεις της μέσα από πολλαπλές συνθέσεις με περίπλοκες λεπτομέρειες και μια γραμμική χρήση του ζωγραφικού χώρου, ενώ είναι αποδομένες από ζωντανά μοντέλα. Έχει ακόμη εκθέσει τα έργα του διεθνώς και  οι εικαστικές του δημιουργίες βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Συνέδριο εικαστικής τέχνης στη Ρωσία και στο Αϊβαλί της Τουρκίας, καθώς και στο Φεστιβάλ Πάτρας με την παρουσίαση των έργων 120 εικαστικών δημιουργών από όλο τον κόσμο. Η δε καλλιτεχνική «φωνή» του κυμαίνεται από τον παραστατικό ρεαλισμό έως την πιο σύνθετη και αφηρημένη ζωγραφική, για την οποία είναι γνωστός σήμερα.

    Την επιμέλεια της εικαστικής έκθεσης έχει αναλάβει η Ομάδα Καλλιτεχνικής Υποστήριξης του Νίκου Ντούμα και ειδικότερα  η Σοφία Κωνσταντίνου, Ερασιτέχνης Ζωγράφος και η Ιουλία Φραγκούλη Διακοσμήτρια-Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών Σπουδών και την οργάνωση έργων  η Τζένη Τσιαντοπούλου. Στην γενική μέριμνα βρίσκονται οι Εικαστικοί και Έφοροι Τέχνης του Κτιρίου Χρυσόγελου, Αγησίλαος και  Γιάννης Ρόμπολας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  εκπαιδευτικά, βιωματικά εργαστήρια με εμψυχώτριες την Μαρία Καρατζογιάννη και την Αποστολία Πάστρα, τα οποία θα υλοποιούνται κατόπιν προγραμματισμού στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2631022081-22666. 

     Ο Τομέας Πολιτισμού προάγει την εικαστική τέχνη με συνεχείς παρουσιάσεις έργων. Η εν λόγω έκθεση που αποτυπώνει την ιδιαίτερη ματιά ενός καλλιτέχνη με καταγωγή ορμώμενη από την ευρύτερη περιοχή, αποτελεί μια ακόμη δήλωση της πρόθεσης του Τομέα Πολιτισμού να προάγει τους τοπικούς δημιουργούς, αλλά και τη δυνατότητα του ξεχωριστού φυσικού περιβάλλοντος να σταθεί ως η αρχή της έμπνευσης οποιασδήποτε καλλιτεχνικής δημιουργίας.

  Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από Δευτέρα έως Πέμπτη 11:00 με 1:30 μ.μ. Παρασκευή 11:00-1:30 μ.μ. & 6:30-8:30 μ.μ. Σάββατο 6:30-8:30μ.μ. και Κυριακή 11:00-1:30 μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αιτωλική Φιλοξενία
Το Σπίτι Του Τουρίστα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - ΟΠΣ5041944
www.etakcci.gr

©2024 ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. All Rights Reserved

Search