Σεμινάρια Χρήσης και Διαχείρισης "Αιτωλικής Φιλοξενίας"

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκαν τα 7 σεμινάρια εκπαίδευσης χρήσης & διαχείρισης της ψηφιακής πλατφόρμας «Αιτωλική Φιλοξενία», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Αιτωλική Φιλοξενία – Το Σπίτι του Τουρίστα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου».

Οι ομάδες-στόχοι του σεμιναρίου ήταν δημόσιοι φορείς, πολιτιστικοί φορείς, τουρισμός, εστίαση, επιχειρήσεις, περιβαλλοντολογικοί φορείς και διαχειριστές περιεχομένου και υπηρεσιών. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα από τις 24 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2021, να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια είτε δια ζώσης, στο χώρο εκδηλώσεων του κτιρίου «Χρυσόγελου» στο Μεσολόγγι στο οποίο και στεγάζεται η «Αιτωλική Φιλοξενία», είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αρχικά παρουσιάστηκε η φιλοσοφία, η στρατηγική υλοποίησης, η βασική στόχευση του τουριστικού αναπτυξιακού εργαλείου, ο σκοπός και το όραμα της «Αιτωλικής Φιλοξενίας» και ο τρόπος με τον οποίο το έργο αυτό μέσα από ψηφιακές υπηρεσίες θα μπορέσει να προβάλλει και να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τα οποία είναι το φυσικό περιβάλλον (λιμνοθάλασσα, κ.λπ.), τα τοπικά προϊόντα αγροδιατροφής και η γαστρονομία, η ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά και η διασύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα των κλάδων του τουρισμού, της εστίασης, του εναλλακτικού τουρισμού και των θεματικών υπαίθριων και όχι μόνο δραστηριοτήτων. Οι ψηφιακές υπηρεσίες θα δίνουν τη δυνατότητα στις ομάδες-στόχους (επισκέπτες, φορείς, επιχειρήσεις, τουριστικοί πράκτορες) να πληροφορούνται, να δημιουργούν, να διαχειρίζονται ψηφιακό περιεχόμενο και να αποκτούν πρόσβαση σε αυτό από διάφορα τεχνολογικά μέσα όπως Η/Υ, φορητές συσκευές (tablets, PDAs, κλπ.) και έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθως έγινε επεξήγηση και επίδειξη του τρόπου με τον οποίο οι ομάδες-στόχοι θα μπορούν να κάνουν εγγραφή και να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, από τον εκπρόσωπο του αναδόχου του έργου, ενώ στη συνέχεια ο υπεύθυνος της «Αιτωλικής Φιλοξενίας» Γεώργιος Αποστολάκος έκανε μια σύντομη περιήγηση στην ιστοσελίδα της «Αιτωλικής φιλοξενίας» που δημιουργήθηκε με την καλλιτεχνική, φωτογραφική ματιά του διεθνούς φήμης Βασίλειου Αρτίκου.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στον φυσικό χώρο πληροφόρησης που λειτουργεί στο κτίριο «Χρυσόγελου» σε καθημερινή βάση με σκοπό την ενημέρωση όλων για τη χρήση των ανωτέρω ψηφιακών υπηρεσιών και των επισκεπτών για τους κρυμμένους θησαυρούς αυτού του τόπου δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες.

Τα σεμινάρια κατέληξαν με την παρουσίαση του βίντεο προβολής της ευρύτερης περιοχής του διευρυμένου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χρήση της πλατφόρμας και γενικότερα για το έργο της «Αιτωλικής Φιλοξενίας» και αυτά που μπορεί να προσδώσει στον τόπο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αιτωλική Φιλοξενία
Το Σπίτι Του Τουρίστα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - ΟΠΣ5041944
www.etakcci.gr

©2024 ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. All Rights Reserved

Search