9ο Εργαστήριο Πολιτιστικής Βιομηχανίας (Creative@Hubs)

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs) Holistic networking of creative industries via hubs - Creative@Hubs», συνδιοργάνωσε το 9ο εργαστήρι διεύρυνσης γνώσεων με θέμα:

«ΕΣΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΙΩΤΗΣ - Παρουσίαση Φωτογραφικού Έργου», σε συνεργασία με το «PHOTOPOLIS» & την «ART8»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 9ο εργαστήρι πολιτιστικής βιομηχανίας με τίτλο «ΕΣΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΙΩΤΗΣ - Παρουσίαση Φωτογραφικού Έργου» που διενεργήθηκε στα πλαίσια του στρατηγικού έργου “Creative@Hubs”, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Το εργαστήρι άνοιξε ο hub manager του Creative@Hub Βασίλης Αρτίκος ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες προχώρησε στην παρουσίαση των δύο εισηγητών, Παναγιώτη Καλτσά (Προέδρου Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis) και Βασίλη Νεμπεγλεριώτη (Φωτογράφου). Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Καλτσάς, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους υπεύθυνους της ομάδας έργου για τη συνεργασία, καλωσόρισε τον Βασίλη Νεμπεγλεριώτη ενώ αναφέρθηκε στην πρώτη συνάντησή τους στα εγκαίνια του Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου – Photopolis και στο διαγωνισμό του φεστιβάλ με θέμα “Keep Distance” στον οποίο ο Βασίλης Νεμπεγλεριώτης είχε κερδίσει το 1ο Βραβείο Φωτογραφίας. Στη συνέχεια προχωρώντας στο θέμα του εργαστηρίου μίλησε για τη Φωτογραφία Ντοκουμέντου στην οποία όπως είπε, βασικό θέμα αποτελεί ο άνθρωπος και οι σχέσεις του με την κοινωνία ενώ πολλές φορές στόχος του είναι να επηρεάσει και να αλλάξει καταστάσεις. Αναφέρθηκε στην εξέλιξη αυτού του είδους φωτογραφίας στο πέρασμα του χρόνου, πως αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία της για την ακρίβεια των γεγονότων που απεικονίζει, για καλλιτέχνες που πίστεψαν στη δύναμη της φωτογραφίας ώστε να δείξει στον κόσμο την αλήθεια και τέλος στο πως χρησιμοποιείται αυτό το είδος φωτογραφίας σήμερα και πως αποτέλεσε ένα σημαντικό μέσο καταγραφής. Αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Νεμπεγλεριώτη και στα έργα του δίνοντάς του ταυτόχρονα τον λόγο.

Ο Βασίλης Νεμπεγλεριώτης συστήθηκε στο κοινό και μίλησε για τον τρόπο που δουλεύει παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό της τωρινής του δουλειάς. Αμέσως μετά προχώρησε στην παρουσίαση του 1ου ολοκληρωμένου έργου του με θέμα «Λιβάδι από ασφοδίλι…» και του 2ου έργου του με τίτλο «Χείρων» ενώ μίλησε για το πως εμπνεύστηκε το κάθε έργο του και τι σημαίνει το καθένα για τον ίδιο. Την παρουσίασή του έκλεισε με τη φωτογραφία που κέρδισε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό του Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου – Photopolis ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές. Το εργαστήρι μεταδόθηκε και με LIVE STRΕAMING μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Facebook.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αιτωλική Φιλοξενία
Το Σπίτι Του Τουρίστα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - ΟΠΣ5041944
www.etakcci.gr

©2024 ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. All Rights Reserved

Search