6o Εργαστήριο Πολιτιστικής Βιομηχανίας (Creative@Hubs)

 

6ο Εργαστήριο Πολιτιστικής Βιομηχανίας (Creative@Hubs)

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs) Holistic networking of creative industries via hubs - Creative@Hubs»,

συνδιοργάνωσε το 6ο εργαστήρι διεύρυνσης γνώσεων με θέμα : «Portrait Rally - Μάθε να σκιτσάρεις και να δημιουργείς πορτραίτα σε 20 λεπτά» σε συνεργασία με τη « διεθνή ομάδα καλλιτεχνών (Waav Kollektiv) »

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 6ο εργαστήρι πολιτιστικής βιομηχανίας που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Creative@Hubs”, την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 π.μ. με κεντρικό  θεματικό άξονα την δημιουργία πορτραίτων σε συγκεκριμένο χρόνο μέσα από διάφορες τεχνικές. Το 6ο εργαστήρι λοιπόν, με τίτλο: «Portrait Rally - Μάθε να σκιτσάρεις και να δημιουργείς πορτραίτα  σε 20 λεπτά»  σε συνεργασία με τη διεθνή ομάδα καλλιτεχνών από το Αμβούργο  «Waav Kollektiv» έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου Χρυσόγελου αρχικά και στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου στο ισόγειο λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων, συνοδευόμενο από το κατάλληλο εξοπλισμό ο οποίος διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους (χρώματα, πινέλα, μπλοκ ακουαρέλας)κλπ. ώστε να αποτυπώσουν τα δικά τους σκίτσα στο χαρτί. Το εργαστήριο άνοιξε ο Hub Manager του προγράμματος κ. Βασίλειος Αρτίκος ο οποίος αρχικά καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια προλόγισε  και παρουσίασε στο κοινό τους ομιλητές την Katharina Langer  (εικονογράφος) και τον Jens Ole Remmers (απόφοιτος γλυπτικής και καλών τεχνών) και αναφέρθηκε  στο θέμα που  οι ανωτέρω ομιλητές θα αναλύσουν διαδραστικά. Η 1η ομιλήτρια καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες για τη δημιουργία διαφόρων πορτραίτων μέσα από ένα διασκεδαστικό  παιχνίδι χρωμάτων, μορφών και σχημάτων μετέδωσε τις γνώσεις της σχετικά με την ελεύθερη απεικόνιση πορτραίτων και αντικειμένων, καλλιεργώντας ο καθένας μας την προσωπική του αισθητηριακή ματιά. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο 2ος ομιλητής Jens Ole Remmers (απόφοιτος γλυπτικής και καλών τεχνών) ο οποίος  κάνοντας μια αναδρομή στο έργο του, εστίασε  στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τη φύση η οποία αναπαρίσταται στους πίνακές του. Τέλος οι συμμετέχοντες τοποθέτησαν τις δημιουργίες τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου στο ισόγειο και ακολούθησε γόνιμη και εποικοδομητική  συζήτηση με τους  διοργανωτές και τους εισηγητές. Με την λήξη του εργαστηρίου προσφέρθηκε μπουφές με δροσερά αναψυκτικά και εδέσματα στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου.

Το εργαστήρι μεταδόθηκε και με LIVE STRΕAMING μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Facebook.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αιτωλική Φιλοξενία
Το Σπίτι Του Τουρίστα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - ΟΠΣ5041944
www.etakcci.gr

©2024 ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. All Rights Reserved

Search